News CCI Brasov

Oportunități de afaceri internaționale

(0 voturi)
Oportunități de afaceri internaționale

Vă aducem la cunoştinţă lista evenimentelor internaţionale din Europa, Caucaz, Asia Centrală, Asia, Orientul Apropiat şi Mijlociu. 

Europa
Armenia

În perioada 4 septembrie 2015 se va desfăşura în Armenia licitația pentru realizarea Proiectului 3, din cadrul Programului de Investiţii pentru Coridorul Nord-Sud, intitulat Reconstrucția și îmbunătățirea secţiunii M1 Talin - Şoseaua Giumri, Armenia, de la km 90 + 200 la km 117 + 670, cu finanţare de la Banca Europeană de Investiţii.

Înscrierea participanţilor la eveniment se realizează până la data de 4 septembrie accesând pagina web: http://ted.europa.eu
Pentru mai multe informaţii persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Russu, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel: +40374 474 358, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Grecia

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2015 va avea loc la Centrul Internaţional Helexpo din Salonic, Grecia cea de-a 30 –a ediţie a Târgului Internaţional de bijuterii, ceasuri, pietre preţioase „Kosmima”, cel mai important eveniment de acest gen din Balcani şi Sud-Estul Europei.
Participarea la eveniment reprezintă o oportunitate de a atrage profesionişti în domeniu, de a vă informa în privinţa noilor tendinţe şi de a dezvolta parteneriate cu companii din Grecia şi străinătate. Printre companiile participante vor fi prezenţi producători, ateliere de lucru, designeri, importatori şi reprezentanţi ai brandurilor de lux.
Mai multe informaţii despre eveniment puteţi găsi pe pagina web: http://kosmima.helexpo.gr/kosmima/en
În perioada 4-6 decembrie 2015 va avea loc în Atena cea dea doua ediţie a Târgului Internaţional de Turism „Greek Tourism Expo 2015”. Evenimentul se va desfăşura în cel mai mare şi luxos centru expoziţional din zona Mediteraneană, Metropolitan Expo din Atena.
În cadrul expoziţiei pentru a promova turismul în Grecia, organizatorul oferă programul Hosted Buyers pentru întâlniri B2B, în cadrul programului „Come to meet Greeks”, acoperind pentru aceştia următoarele cheltuieli: bilete de avion, cazare, transport, organizarea întâlnirilor B2B, excursii, spaţiu de întâlniri cu acces la internet wifi, biroul de informaţii, programarea întâlnirilor.
Mai multe informaţii despre expoziţie sunt disponibile pe website-ul : www.greektourismexpo.gr-eng
În perioada 05-08 mai 2016, în Kastoria, Grecia se va desfăşura cea dea 41-a ediţie a Forumului Internaţional Kastoria. Evenimentul are ca scop promovarea produselor greceşti şi realizarea a noi oportunităţi de afaceri. Târgul se va desfăşura la Centrul expoziţional din Kastoria IECK).
Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul: www.furfairkastoria.com
În perioada 19-21 martie 2016 se va desfăşura Târgul Food Expo Greece la centrul expoziţional din Atena. La eveniment sunt aşteptaţi peste 1000 de cumpărători internaţionali. De asemenea vor avea loc întâlniri B2B.
Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi pe website-ul:www.foodexpo.gr sau în Anexa 1 ataşată acestei informări.
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Russu, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel: +40374 474 358, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Republica Moldova

În perioada 21-24 octombrie 2015 se va organiza la Chişinău Expoziţia Internaţională „Moldagrotech”, expoziţie dedicată tehnicii şi utilajelor agricole, ediţia a XXIX-a. Locaţia evenimentului este C.I.E. ”Moldexpo” S.A. – cel mai important centru de organizare a târgurilor şi expoziţiilor din republică.
Expoziţia Internaţională specializată „Moldagrotech” se desfăşoară în paralel cu Expoziţia Internaţională Specializată „Fermer”, în cadrul săptămânii agroindustriale.
Programul evenimentului include seminarii, mese rotunde, demonstrarea tehnicii agricole, concursul „Noutatea anului”, tehnică agricolă, (mijloace de protecţie a plantelor). Mai multe informaţii despre eveniment puteţi găsi pe website-ul: www.moldexpo.md
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Russu, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel: +40374 474 358, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Serbia

În perioada 7 - 9 octombrie 2015 va avea loc la Novi Sad şi Belgrad cea dea patra ediţie a Forumului de afaceri Dunărea. La eveniment vor participa companii din Serbia şi România. Persoanele invitate la eveniment vor prezenta experienţe pozitive în implementarea Strategiei Dunării şi rezultatele cooperării transfrontaliere între Serbia şi Dunărea.
Pe ordinea de zi a Forumului va fi şi tema “Business-ul în funcţia prosperităţii”, al treilea pilon al Strategiei Dunării, care vizează dezvoltarea societăţii informaţionale, sprijinirea competitivităţii întreprinderilor şi investiţii în inovaţie şi cercetare. De asemenea, în cadrul panelului de discuţii “Municipii, oraşe şi regiuni- de la idei la proiecte integrale, raţionale şi durabile” se vor purta discuţii pe tema consolidării instituţiilor, infrastructurii, conexiunii regionale şi se intenţionează prezentarea oraşului Brăila din perspectiva valorilor europene, a specificului şi potenţialului turistic.
Se preconizează “organizarea unui eveniment cu denumirea ”Provocări gastronomice”, unde oraşul Brăila ar urma să prezinte bucătăria naţională a României. În cadrul unei festivităţi speciale oraşul Brăila va primi distincţia “Cheia de Aur”.
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Saca, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel:+40374 474 359, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Slovacia

Agenţia Slovacă pentru Dezvoltarea Investiţiilor şi Comerţului (SARIO) organizează în Bratislava, în data de 10 noiembrie 2015, în cadrul proiectului SARIO Business Link, ediţia a IX-a a evenimentului Bursa slovacă de Cooperare 2015(SKB).
Bursa Slovacă de Cooperare este cea mai mare reuniune internaţională de cooperare şi parteneriat din Slovacia între entităţile de afaceri străine şi slovace, organizată de SARIO, începând cu anul 2007, sub auspiciile Ministerului Economiei Republicii Slovace.
Acest eveniment oferă oportunităţi de afaceri şi producţie pentru mai mult de 1200 de companii din 30 de ţări, în special în sectoare cheie precum industria de automobile, industria de maşini, energie, tehnologii de comunicare şi informaţii.
Evenimentul din acest an este dedicată regiunii Asia, concentrându-se pe Asia Centrală (Kazahstan) şi China. Ca un eveniment secundar va fi organizată Ziua de consultări a ţărilor selectate din diferite continente. Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa website-ul : www.sario.sk
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Saca, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel:+40374 474 359, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Turcia

În perioada 8-11 octombrie 2015, Camera de Comerţ din Kocaeli, Turcia va organiza Târgul de Maşini, Materiale, Tehnologii şi Echipamente de Construcţii din Estul Marmarei, „Intemak’15”. În cadrul târgului se vor desfăşura discuţii bilaterale (B2B).
Mai multe informaţii despre eveniment se pot găsi pe website-ul: www.intemak15.com, prezentat în Anexa 2 a acestei informări.
În perioada 14-17 octombrie în Kocaeli, Turcia se va organiza evenimentul Match4Industry- Întâlniri de afaceri bilaterale, în domeniul tehnologiei auto şi piese auto.
În cadrul programului, organizatorul misiunilor oamenilor de afaceri din străinătate, Ministerul Economiei din Turcia şi Camera de Industrie Kocaeli, vor asigura participarea oamenilor de afaceri la conferinţe, întâlniri bilaterale, vizitarea standurilor şi unităţilor de producţie.
Cazarea, inclusiv micul dejun, este asigurată de către organizator, contravaloarea transportului dus-întors în Turcia fiind suportată de către participant. Participanţii trebuie sa cunoască o limbă de circulaţie internaţională şi să fie interesaţi în a dezvolta relaţii bilaterale cu firme turceşti.
Persoanele interesate să participe la acest târg sunt rugate să completeze chestionarul, prezentat în Anexa 3 a acestei informări, până la data de 5 octombrie 2015.
În perioada 20-23 octombrie 2015 se va organiza la Istanbul , în Turcia , Târgul de Modă şi Textile „Premiere Vision 2015”, cel mai important târg internaţional dedicat industriei modei. Evenimentul se va desfăşura în cadrul centrului de expoziţii CNR Expo Istanbul.
În cadrul programului, organizatorul misiunilor oamenilor de afaceri din străinătate, Ministerul Economiei din Turcia şi Uniunea Exportatorilor Uludag vor asigura participarea oamenilor de afaceri la conferinţe, întâlniri bilaterale, vizitarea standurilor. Cazarea este asigurată de organizator, inclusiv micul dejun, iar contravaloarea transportului în Turcia este suportată de participant.
Nu sunt acceptate firmele care au reprezentanţe în Turcia cât şi firmele care au mai beneficiat de gratuitate asigurată de Ministerul Economiei din Republica Turcia.
Persoanele interesate să participe la târg sunt rugate să completeze chestionarul completat, prezentat în Anexa 4 a acestei informări până la data de 5 octombrie 2015.
În perioada 05-08 noiembrie 2015 se va organiza la Izmir, în Turcia, Târgul Izmir Food&Food Technologies. Evenimentul se va desfăşura la noul Centrul Expoziţional din Izmir. La eveniment vor participa companii internaţionale şi se aşteaptă un număr de 10000 de vizitatori.
Mai multe informaţii despre eveniment puteţi găsi pe website-ul: www.joudygroup.com
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Ucraina

În perioada 24-26 septembrie 2015 se va organiza la Kiev, în Centrul Expoziţional Internaţional, Târgul industrial „Power Engineering for Industry” şi Expoziţia Internaţională „Energia în Industrie 2015”.
Power Engineering for Industry este cel mai important eveniment în domeniul energiei, eficienţei energetice, inovaţiei şi măsurilor de economisire a energiei. Târgul reprezintă o oportunitate pentru companii, instituţii de stat şi academice, asociaţii profesionale şi persoane fizice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul cercetării, dezvoltării, producţiei, transferului, distribuţiei de energie prezentând noi tehnologii şi produse.
Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi accesând website-ul: www.iec-expo.com.
În perioada 30 septembrie 2015 se va organiza în Ucraina, la Kiev, a XI- a ediţie a Forumului Industriei Bunurilor de larg consum FMCG.
FMCG Industry Forum este o platformă de comunicare şi negociere unică care permite managerilor de top din cele mai mari lanţuri de retail şi producătorilor de consum să discute probleme actuale de dezvoltare a pieţei în vederea identificării în comun a soluţiilor optime.
Forumul va reuni peste 200 de participanţi din Ucraina şi Europa, producători de bunuri de larg consum, distribuitori de produse alimentare şi băuturi precum şi peste 30 de companii de top, care deţin lanţuri de magazine retail în Ucraina.
În cadrul evenimentului va exista o bursă a contractelor, format special de întâlniri cu durata de 10 minute cu reprezentanţii departamentelor de achiziţii şi import a celor mai mari reţele de retail din Ucraina.
Mai multe informaţii puteţi găsi accesînd pagina web: http://meetingpoint.ua/eventlist/view/lang/en/id/281
În perioada 20-22 octombrie 2015 va avea loc Expoziţia Internaţională Maritimă „Odesa 2015” în cadrul Forumului internaţional al transporturilor. Locaţia evenimentului este Complexul Expoziţional al Portului Odesa. Mai multe informaţii despre evenimentele desfăşurate în Ucraina puteţi găsi în Anexa 5 a acestei informări.
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Russu, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel: +40374 474 358, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Caucaz şi Asia Centrală

Uzbekistan

Ministerul Afacerilor Externe din Uzbekistan a transmis misiunii economice romîne informaţia cu privire la faptul că la 28.04.2015 a fost adoptat un decret prezidenţial, prin care statul uzbek urmăreşte sporirea participării private în economia naţională printr-un proces de privatizare şi vânzare de acţiuni către investitori străini.
În cadrul acestui decret a fost realizată o listă conţinând companiile mixte în legătură cu care statul este dispus să cedeze acţiuni, respectiv participaţia la nivel managerial către investitori străini strategici. Întreprinderile şi entităţile economice în care statul deţine o participaţie suficient de mare astfel încât să se implice în sistemul managerial pe care este dispus să o supună unor proceduri de licitaţii publice către investitori străini privaţi, în scopul modernizării, reechipării tehnologice a liniilor de producţie şi organizării de producţii de produse competitive.
Toate aceste detalii, inclusiv procedurile de urmat pentru investitorii interesaţi sunt disponibile inclusiv în limba engleză pe website-ul: http://www.uzinfoinvest.uz/eng/investment_projects/

Asia

Coreea

În perioada 16 - 17 septembrie 2015, Ambasada Republicii Coreea şi biroul Kotra din Bucureşti vor organiza evenimentul intitulat „Parteneriatul de Afaceri al IMM-urilor, Coreea-România 2015”. Acest an marchează un reper important pentru parteneriatul strâns dintre Republica Coreea şi România, întrucât ambele ţări sărbătoresc cea dea 25-a aniversare de la stabilirea relaţiilor diplomatice în 1990.
Conferin se va desfăşura la Hotelul Crowne-Plaza din Bucureşti şi va consta în întâlniri de afaceri şi o expoziţie cu cataloage de prezentare.
La eveniment sunt invitate 27 IMM-uri coreene din Seul şi trei companii coreene care operează în Bucureşti. Obiectivul sesiunii este de a ajuta aceste IMM-uri coreene în colaborarea cu potenţialii parteneri de afaceri din România.
Mai multe informaţii despre eveniment puteţi găsi în Anexa 6 a acestei informări sau accesând linkul: http://rou.mofa.go.kr/english/eu/rom/mission/notice/index.jsp?
În perioada 26-29 noiembrie 2015 va avea loc la Gwangju, în Republica Coreea, a 11-a ediţie a Târgului „Gwangiu Food 2015”. Organizatorii acestui eveniment sunt Guvernul local Gwangju şi Asociaţia coreeană din Industria Alimentară.
Târgul, care va avea loc în centrul expoziţional Kimdaejung din Gwangju se adresează companiilor interesate să intre în contact cu industria alimentară coreeană (produse alimentare, aditivi, băuturi, echipamente procesare).
În cadrul târgului vor avea loc multe seminarii şi demonstraţii. În anul 2014 la acest eveniment au expus 255 de companii din 18 ţări. Mai multe informaţii puteţi găsi accesând website-ul: www.foodshow.kr
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

India

În perioada 28-30 septembrie 2015 se va desfăşura în Mumbai evenimentul „Agri Expo Globoil India 2015”. Locaţia evenimentului este Hotelul Rennaissence Mumbai.
Globoil Expo 2015 oferă ample oportunităţi de afaceri în domeniul industriei uleiului vegetal. La eveniment vor participa peste 250 de companii, 500 delegaţi, 50 de expozanţi şi 25 de sponsori. Mai multe informaţii despre eveniment puteţi găsi pe website-ul: www.globoilindia.com
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Orientul Apropiat şi Mijlociu

Emiratele Arabe

În perioada 12 octombrie 2015 se va organiza la Dubai Forumul Internaţional de Investiţii 2015, care va avea loc la Hotel Madinat Jumeirah Murjaan Ballroom. Aflat sub patronajul Prinţului de Dubai, Şeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Forumul reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea parteneriatelor publice private şi a investiţiilor de succes în Dubai.
La eveniment sunt aşteptaţi participanţi din domeniul organizaţiilor de investiţii, lideri, profesionişti. Informaţii suplimentare puteţi găsi pe website-ul: www.dubaiinvestmentforum.com
În perioada 23 - 26 noiembrie 2015 se va desfăşura în Dubai, cel mai prestigios eveniment internaţional din Orientul Mijlociu dedicat industriei de construcţii - The Big5.
Evenimentul The Big 5 este organizat sub forma a 8 expoziţii desfăşurate în 18 hale de expunere şi reprezintă un furnizor important de inovaţii şi o oportunitate pentru reprezentanţii mediului de afaceri de a consolida brandurile, creşte vânzările şi de a întâlni noi parteneri de afaceri. Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi accesând website-ul: www.thebig5.ae
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.