News CCI Brasov

Evenimente internaționale în Europa și Orientul Mijlociu

(0 voturi)
Evenimente internaționale în Europa și Orientul Mijlociu

Vă prezentăm lista evenimentelor internaţionale din Europa şi Orientul Mijlociu care vor fi organizate în perioada următoare, precum şi a unor oportunităţi de afaceri. 

Europa
Grecia
1. În perioada 31 martie-3 aprilie 2016 se va desfăşura la Atena „Târgul Internaţional al blănurilor - Fur Excellence”.
Vizitatorii se pot bucura de o serie de blănuri realizate de către producătorii locali. Târgul găzduieşte cele mai importante companii greceşti şi internaţionale, producătoare de blănuri şi produse din blană, dispunând de o gamă largă de produse cu mii de creaţii din blană de lux, la modă şi de calitate executate excelent.
Locaţia de desfăşurare a expoziţiei este „Metropolitan Expo”, situată în zona Aeroportului Internaţional din Atena, deservit zilnic de zboruri internaţionale directe.
Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul: www.furexcellence.com
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Russu, Consilier Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 358 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.Elveţia
Pe data de 21 octombrie 2015 se va desfăşura în Elveţia „ Forumul economic România- Elveţia”, cu tema România- un partener de afaceri atractiv. Organizatorii evenimentului sunt Ambasada României în Elveţia şi Camera de Comerţ şi Industrie Elveţia - România.
Organizat în vederea intensificării cooperării economice din România şi Elveţia, atât la nivelul mediului de afaceri cât şi la nivel instituţional, forumul va avea ca principal obiectiv promovarea potenţialului economic şi a oportunităţilor de afaceri şi investiţii din România.
Înscrierea şi participarea la eveniment nu implică taxe pentru participanţii români, dar cheltuielile privind deplasarea la Zurich, respectiv transportul şi cazarea sunt suportate individual de către participanţi.
Mai multe detalii despre eveniment şi modalitatea de înscriere puteţi găsi în Anexa 1, ataşată acestei informări.
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Petru Saca, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel. + 4374 474 359 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.Italia
În perioada 30 septembrie - 1 octombrie 2015, se va desfăşura la Milano Forumul Mondial al Cafelei - Global Cofee Forum, care va avea ca moment central ziua de 1 octombrie, dedicată Zilei Internaţionale a Cafelei. Evenimentul se înscrie în cadrul acţiunilor organizate cu ocazia Expoziţiei Universale Expo Milano 2015. Pe parcursul celor două zile vor fi susţinute prezentări de către experţi în domeniu.
Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul: www.globalcoffeforum.com/program.
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.


 

Orientul Mijlociu

Irak
În cadrul relaţionării în mediul diplomatic şi de afaceri, dl Dr. Wissam al Atia, preşedintele grupului de companii Awtar al Irak propune companiilor româneşti oportunitatea de cooperare în privinţa exporturilor de ulei de floarea soarelui, clientul final urmând a fi Ministerul Irakian al Comerţului.
Achiziţiile în privinţa uleiului de floarea soarelui sunt efectuate de guvernul irakian în baza programului Public Distribution System.
Detalii despre licitaţiile organizate de Ministerul irakian al Comerţului sunt postate pe wbsite-ul: www.mot.gov.iq
În sensul cooperării cu firmele româneşti producătoare, a fost întocmită de către grupul Awtar al Iraq, o scrisoare de intenţie, conform căreia compania irakiană îşi asumă sarcinile tehnico-administrative şi financiare implicate de participarea la licitaţiile publice iniţiate de entităţile de resort din Republica Irak.
Menţionăm de asemenea că Dr. Wissam al Atia va efectua o deplasare în România, la mijlocul lunii octombrie 2015, împreună cu reprezentanţi ai mediului de afaceri irakian pentru a cunoaşte mediul de afaceri românesc.
Pentru mai multe informaţii persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Iran
În perioada 29 septembrie - 3 octombrie 2015 delegaţia oficială iraniană, condusă de Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Minerit Teheran, dl. Masoud Khansari va vizita România pentru a participa la o sesiune B2B şi pentru a descoperi oportunităţile mediului de afaceri românesc.
Evenimentul va avea loc în data de 1 octombrie 2015, ora 10:00, la Sala de Conferinţe a Societăţii Uzinexport, situată în Bulevardul Iancu de Hunedoara, numărul 8, Bucureşti.
Domeniile de activitate ale delegaţiei menţionate sunt: industria petrochimică, industria produselor din material plastic, telecomunicaţii, produse electrice, energia regenerabilă, industria alimentară, industria autovehiculelor, agricultură şi turism.
Lista companiilor iraniene participante la eveniment o puteţi găsi în Anexa 2 ataşată acestei informări.
Pentru mai multe informaţii persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Sperăm ca aceste informaţii să se bucure de interesul agenţilor economici din judeţul dumneavoastră, cărora avem rugămintea de a le transmite informaţiile sus-menţionate.