News CCI Brasov

Evenimente internaționale organizate în Europa, Asia de Sud şi de Est, Orientul Apropiat şi Mijlociu

(0 voturi)
Evenimente internaționale organizate în Europa, Asia de Sud şi de Est, Orientul Apropiat şi Mijlociu

Vă prezentăm lista evenimentelor internaţionale din Europa, Asia de Sud şi de Est, Orientul Apropiat şi Mijlociu, care vor fi organizate în perioada următoare. 

Europa
Bulgaria
În perioada 24-28 februarie 2016 va avea loc cea de-a 24-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Viticultură şi a Producătorilor de Vin “Vinaria” 2016, în cadrul Târgului Internaţional Plovdiv-Bulgaria. Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din Bulgaria, în parteneriat cu Camera Naţională a Viei şi a Vinului.
În aceeaşi perioadă şi aceeaşi locaţie vor fi organizate expoziţii specializate precum: Expoziţia Internaţională de maşini şi tehnologii pentru industria alimentară “Foodtech”, Expoziţia Internaţională de echipamente pentru hoteluri şi restaurante “Horeca Plovdin”, Expoziţia gastronomică italiană “Sapori D’Italia”, cea de-a 25- a ediţie a Expoziţiei Internţională a Agriculturii “Agra”, cea de-a 4-a ediţie a Expoziţiei specializate pentru cultivarea plantelor Bio şi creşterea animalelor “BioAgra”, şi cea de-a 3-a ediţie a Expoziţiei specializate pentru apicultură “Api Bulgaria”.
Programul evenimentului include degustare de vinuri şi este organizat de Camera Naţională a Viei şi a Vinului. Mai multe detalii despre eveniment şi modalitatea de participare puteţi găsi accesând pagina web: http//www.fair.bg/en/events/Event_addon_2.htm
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Russu, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel: +40374 474 358, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.


 

Polonia
1. În perioada 17 – 19 decembrie 2015, va avea loc în oraşul Krynica din Polonia, “Forumul de industrie, Forum UE-Ucraina, Congres European de Autorităţi Locale” , şi cea de-a 26- a ediţie a „Forumului Economic”, organizat de Institutul pentru Studii Estice de la Varşovia. Evenimentul este o continuare a Forumului de Energie, care a fost iniţiat în 2006.
Misiunea acestui forum este de a îmbunătăţi cooperarea dintre ţările europene având o platformă complexă de schimburi de idei între diverşi lideri din diverse sectoare pe teme de industrie şi energie.
Mai multe detalii despre eveniment şi modalitatea de participare puteţi găsi accesând web site-ul: www.economic-forum.pl
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Saca, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel:+40374 474 359, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

2. În perioada 19 aprilie – 21 aprilie 2016 va avea loc Târgul Internaţional pentru Industria Alimentară „WorldFOOD –Wine &Spirits EcoFood ”. Evenimentul va avea loc la Centrul Expoziţional, Expo XXI din Varşovia şi este organizat în parteneriat cu Marea Britanie ( ITE London). Târgul WorldFOOD cuprinde mai multe sectoare specializate: Produse Agro – Alimentare, Vinuri şi Băuturi spirtoase, EcoFood: un nou sector dedicat Alimentelor Organice Sănătoase, Ingrediente şi Foodtech:Tehnologia Producţiei.
Programul evenimentului include un Business Match-Making, prin care organizatorii expoziţiei stabilesc, înainte de târg, întâlniri între firmele expozante şi potenţiali clienţi interesaţi de oferta acestora, participarea fiind gratuită. Un al doilea eveniment este Business Program, care cuprinde o zonă special amenajată, unde expozanţii se întâlnesc cu retail-eri şi distribuitori din Polonia.
În cadrul programului Business Program se va organiza Golden Metal Award, un concurs ce are ca scop promovarea celor mai bune produse prezentate la târg, cât şi seminarii tematice. Companiile din România care participă la acest târg beneficiază de asistenţă gratuită pentru organizarea participării la acest eveniment, oferte personalizate de costuri pentru participare şi rezervări de standuri cu vizibilitate bună în cadrul târgului.
Mai multe detalii despre eveniment şi modalităţile de participare puteţi găsi accesând pagina web: http://www.worldfood.pl/Home.aspx sau http://activpromo.ro/ro/expo/world-food-wine-varsovia/
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl Petru Saca, Consilier Biroul Relaţii Externe, tel:+40374 474 359, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .


Asia de Sud
Republica Coreea
În perioada 21-23 aprilie 2016 va avea loc cea de-a 14- a ediţie a manifestării “Seoul International Wine & Spirits Expo (SIWSE)“ la Seoul, în Republica Coreea.
Târgul va avea loc în Centrul Expoziţional Coex din Seoul şi se va adresa companiilor interesate să intre în contact cu importatori şi consumatori de vinuri şi băuturi alcolice pe piaţa asiatică. Organizatorii acestui eveniment sunt Asociaţia Importatorilor de Vinuri şi Băuturi Alcoolice din Republica Coreea KWSIA şi compania specializată Korea Internaţional Exhibition Co Ltd (KIECO).
La ediţia din anul 2015 au expus, pe o suprafaţă de 7700 metri pătraţi, peste 250 de companii din 17 ţări dintre care 111 expozanţi internaţionali, Europa fiind reprezentată de companii din Spania, Grecia, Italia, Franta, Belgia şi Portugalia, înregistrându-se peste 20.000 de vizitatori, majoritatea fiind importatori. Pe toată perioada târgului au avut loc mai multe seminarii şi prezentări de vinuri şi băuturi alcolice.
Mai multe detalii despre eveniment şi modalitatea de participare puteţi găsi accesând website-ul: www.siwse.com  sau în anexa ataşată acestei informări.
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .


Asia de Est

Republica Populară Chineză
În perioada 9–11 decembrie 2015 va avea loc în oraşul Tianjin, în China, prezentarea unui proiect de cooperare economică şi comercială între China şi ţările CEE, pentru promovarea celui mai nou port înfiinţat în oraşul Tianjing, care deţine şi o Zonă Liberă, devenind fereastra cea mai convenabilă pentru intrarea mărfurilor din ţările CEE pe piaţa chineză.
Discuţiile de cooperare se concentrează cerinţelor Chinei şi a altor ţări străine, pentru îmbunătăţirea resurselor agricole a mediului de investiţii comerciale, a schimbului de tip import-export de produse agricole, a cooperării între China şi ţările CEE, prin proiecte de tip joint-venture.
Scopul acestei activităţi este extinderea la scară largă a importurilor, ` exporturilor şi cooperarea în domeniul investiţiilor. Cu această ocazie vor fi invitate atât departamentele guvernamentale cât şi sute de întreprinderi din China. În timpul acestei întâlniri se vor desfăşura activităţi precum vizitarea Zonei Libere a portului Tianjing.
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: + 4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.


 

Orientul Mijlociu
Kuweit
În perioada 21-27 februarie 2016 va avea loc prima ediţie a „Târgului Internaţional de Comerţ al Kuweitului”, cu tema „Kuweit inima lumii comerciale”, organizat de către Alteţa Sa, Sheikh Sabah Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah, Emirul Statului Kuweit. Evenimentul reprezintă un privilegiu pentru dinamizarea economiei la nivel local cât şi global. Târgul aşteaptă vizitatori din întreaga lume din domeniile comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, magazine universale, mobilier şi decoraţiuni.
Mai multe detalii despre eveniment şi modalităţile de participare puteţi găsi accesând web site-ul: www.itf-kw.com
Persoana de contact din cadrul CCIR este dl. Răzvan Roşu, Şef Birou Relaţii Externe, tel: +4037 4 474 360 sau e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.