News CCI Brasov

Facilități oferite de Irlanda pentru investitorii români

(0 voturi)
Facilități oferite de Irlanda pentru investitorii români

Irlanda - țara care oferă investitorilor români  facilități semnificative din punct de vedere fiscal, juridic și economic!

În mod tradițional, principalul obiectiv al promovării investițiilor l-a constituit creșterea competitivității internaționale a Irlandei, prin încurajarea producerii de bunuri și servicii cu o valoare adaugată mare precum produsele chimice, bio-farmaceutice și echipamente medicale, produsele industriei IT și a comunicațiilor, produsele electronice și nu în ultimul rând serviciile financiare.
Atractivitatea Irlandei ca destinație a investițiilor străine directe provine din:
 taxa corporativă de numai 12,5%, atât pentru companiile locale, cât și străine;
 forța de muncă vorbitoare de limba engleza;
 stabilitatea politică;
 atitudinea Guvernului pro-investiții și afaceri;
 un sistem juridic transparent.

Companiile care doresc să investească în Irlanda au mai multe variante în selectarea spațiilor pentru producție sau pentru birouri. IDA Irlanda, principala agenție guvernamentală pentru promovarea investițiilor străine, deține mai multe parcuri industriale dotate cu o serie de facilități, care sunt ideale pentru proiecte noi, în cazul în care investitorii nu doresc să construiască propriile clădiri.
Irlanda utilizeaza ca moneda naționala, începând cu ianuarie 2002, Euro și se bucura de condițiile unui risc zero al ratei de schimb. Nu există restricții la repatrierea câștigurilor, capitalului sau dobânzilor, iar plățile aferente repatrierii se pot efectua în orice moneda. De asemenea, nu sunt restrictii la intrarea capitalului in Irlanda. Rezidentii si non-rezidentii pot avea conturi in orice moneda, iar firmele irlandeze sunt libere sa deschida conturi bancare oriunde in afara Irlandei. Nu ezista limitari ale importurilor de capital in Irlanda.
Sistemul irlandez de impozitare a veniturilor persoanelor fizice este progresiv si se aplica la suma tuturor veniturilor din diferite surse. O persoana este eligibila pentru plata impozitelor pe veniturile castigate in Irlanda sau in afara acesteia daca este inclusa in categoria rezidentilor permanenti. Un rezident strain care este angajat in Irlanda plateste numai impozitele pe veniturile castigate in Irlanda.

Regimul de taxare în Irlanda poate fi vizualizat aici .

De ce Irlanda ?