News CCI Brasov

Oportunitați de afaceri prin rețeaua Enterprise Europe Network

(0 voturi)
Oportunitați de afaceri prin rețeaua Enterprise Europe Network

 

 

Vă prezentăm oportunitățile de afaceri prin rețeaua Enterprise Europe Network pentru perioada decembrie 2015-ianuarie 2016 

 

1. RHU20140417001 Zahar si dulciuri din tarile vecine – Domeniul Alimentatie

Tara: Ungaria, Tip: Cerere

Descriere: Compania ungara este specializata in comercializarea internationala en gros a zaharului, dulciurilor si patiserii de genul: zahar cristal (granulat) din Polonia, Cehia, Croatia 1/25/50 kg in saci de hartie, cantitati mari transportate cu camioane; dulciuri din Ungaria si Turcia: ciocolata in tablete, bomboane, bomboane gumate, zaharicale, guma de mestecat, biscuiti, wafe, cozonaci umpluti etc.

Compania cauta parteneri pentru cooperare pe termen lung in Romania, Slovacia, Slovenia, Ucraina si Austria si va prelua distributia produselor partenerilor.

Compania ungara ofera o gama larga de dulciuri, iar oferta este facuta cu produse preluate direct de la producatori.

Tipul de partener dorit: o afacere industriala sau service (de familie, agent, intermediar, retail sau comerciant en gros).

Activitatea specifica a partenerului: industria alimentara, productia sau distributia de alimente, dulciuri, patiserie.

Compania cauta unfurnizorzahar, dulciuri si produse de patiserie

2. BRRS20140306002 Companie din Serbia specializata in distributia de alimente, bauturi si produse de intretinere a casei, cauta producatori sau distribuitori interesati in a-si vinde produsele acestea pe piata din Serbia. Domeniul Alimentar

Tara: Serbia, Tip: Cerere

Descriere: Compania face vanzari en gros, en detail si distributie a produselor in comert traditional si liniile HORECA, cooperare export si import cu parteneri straini. Ca viziune a firmei se are in vedere o apropiere pro activa din zona afacerilor si cautarea continua de noi oportunitati de dezvoltare.

Avantaje si Inovare: Compania are 10 ani experienta in distributia alimentelor, bauturilor precum si a implementarii de noi marci pe piata din Serbia.

Compania cauta un potential partener care are nevoie de un distribuitor sau agent pentru vanzarea produselor pe piata sarba (alimente, bauturi), pe baza unui contract de distributie.

3. BOAM20140416001 Un producator, din Armenia, de fructe uscate cauta servicii de comercializare intermediare. Domeniul Alimentatie sanatoasa

Tara: Armenia, Tip: Cerere

Descriere: O firma familiala din Armenia produce fructe uscate de inalta calitate: smochine uscate, caise, curmal japonez (persimmone), piersici, prune etc. Tehnologia folosita permite conservarea nutrientilor, vitaminelor si gustului acestor fructe, ele fiind obtinute in uscatoare solare, in principal. Durata de uscare este conditionata de tipul fructului.

Compania isi vinde produsele pe piata locala, dar fiind o companie dinamica, in dezvoltare care-si mareste continuu volumul si sortimentul

productiei, cauta noi piete. De aceea compania cauta agenti, distribuitori sau reprezentanti care sa dezvolte comertul extern.

Avantaje si inovare: Productia acestei firme este de inalta calitate, deoarece sunt folosite fructe selectate, sanatoase. Compania are propriile livezi de fructe ceea ce face mult mai simpla aprovizionarea procesului de productie intrucat compania isi incepe procesarea imediat dupa culegerea fructelor. Productia este 100% ecologica, nu se folosesc chimicale in livezi. Fructele uscate sunt nutritive si bogate in vitamine. Firma are o experienta de peste 10 ani in domeniu.

Compania cauta un agent, reprezentant, distribuitor al fructelor uscate, reprezentant hoteluri, restaurante, catering, pe baza unui contract de distributie sau contract de agent comercial.

4 BRSE20150828001 Companie suedeza specializata in accesorii cauta producatori de textile. Domeniul Textil

Tara: Suedia, Tip: Cerere

Descriere: Un retailer suedez de accesorii doreste sa-si extinda gama de oferte prin doua noi produse. Cauta un partener capabil sa furnizeze si sa produca doua din produsele lor. Esential este costul dar si abilitatea de a produce cantitati mici dar si mari din aceste produse. Cantitatea initiala dorita este de 500-1000 bucati.

Primul produs este de cam 100x150 cm cu doua inele la colturile de sus pentru a fi agatate pe carlig, ca in imagine. Materialul va fi tratat incat sa nu se pateze, tesatura compacta din poliester, sa nu se sifoneze si sa nu fie transparent. Carlige ventuza care se fixeaza in pozitie atunci cand se trage in jos.

Al doilea produs este sac din 100% bumbac, pentru depozitarea jucariilor si altor lucruri, care se strange cu o bentita in jurul partii deschise.

Dimensiunile dorite: 46x38 cm si 36x34 cm. Saculetul din bumbac va avea imprimat un desen care se va efectua de producator.

Avantaje si inovatie: Compania suedeza are o retea mare de conatct si un e-shop certificat. Sunt pe piata de multi ani, au experienta pe piata suedeza, precum si o buna logistica.

Firma cauta acum o colaborare pe termen lung pe baza unui contract de productie.

5.BRLV20140711001 O companie din Letonia, producatoare de tricotaje, cauta furnizori de fire. Domeniul Textil

Tara: Letonia, Tip: Cerere

Descriere: Compania letona infiintata in anul 2011 este un producator de tricotaje care ofera si servicii de proiectare a articolelor. Compania are o buna cooperare cu designeri talentati din Letonia si personal inalt calificat, cu experienta in procesul de productie, astfel incat produsele sale sunt exportate in principal in Germania, iar colectia noua pentru copii si uniforme scolare au fost deja lansate pe piata letona.

Firma lucreaza cu o gama variata de fire, de genul lana, bumbac, casmir, lana merinos si multe altele astfel incat sa intruneasca cerintele fiecarui client prin realizarea imbracamintei frumoase.

Compania are nevoie de furnizori de fire de diferite compozitii, inclusiv lana, bumbac, casmir, lana merinos, pe baza unui contract de productie. Sunt interesate si de firele organice.

Se cauta furnizori de fire prietenoase cu mediul.

6. BRSE20150901001 Un vanzator en detail din Suedia cauta un producator de imbracaminte de antrenament, alergare. Domeniul Textil

Tara: Suedia, Tip: Cerere

Descriere: O firma din Suedia, retailer on line de imbracaminte de antrenament/alergare pentru femei, cauta un partener pe termen lung care produce diferite modele. In stadiul initial, compania suedeza cauta parteneri care sa produca aceste articole. Conditia primara este costul eficient dar si abilitatea de a produce cantitati mici sau mari, abilitatea de a livra la timp.

Pentru inceput compania doreste imbracaminte de corp, pentru antrenamente/alergare in aer liber, si isi va extinde gama sortimentala in viitorul apropiat.

Avantaje si inovare: Firma suedeza ofera un mod inovativ de vanzare a produselor, nu prin linia clasica de magazine web, ci prin social media.

Partenerul trebuie sa aiba un palmares, o gama de imbracaminte de fabricatie, sa aiba si experienta in lucrul cu materiale potrivite pentru antrenamentul facut afara, si sa poata livra de la cantitati mici si mari.

7. BRSE20151026001 Resturi textile industriale 100% bumbac pentru o tehnologie noua de recicalre a textilelor Domeniu-

Tara Suedia, Tip: Cerere

Descriere: Un IMM suedez a dezvoltat un proces care poate recicla chimic bumbac intro pasta cu un grad ridicat de dizolvare, ce constituie principalul produs al viscozei. Acest proces este un important succes în industria textilă, deoarece nu există astăzi nici o producție comercială de reciclare de bumbac chimic pe piață. Afacerea a trecut de stadiul productiei in laborator si se initiaza constructia primei statii pilot pentru 3.000 tone pana in 2017, 5.000 tone in cursul anului 2018 si 7.000 tone in 2019.si anii care urmeaza. Fabrica se esyimeaza sa inceapa productia pe la sfarsitul anului 2016 si acum are nevoie de 300 tone de 300 tone de resturi decupate de la fabrici de confectii sau tesatorii, 100% bumbac, pana in noiembrie 2016 iar apoi 350 tone lunar in cursul anului 2017. In aceasta etapa sunt in cautare de parteneri care doresc să scape de resturile lor de tesaturi din bumbac si  ar putea furniza acest lucru fără costuri. Costurile de transport ar putea fi discutate.

Cerinte de textile:

-       Resturi industriale

-       100% bumbac

-       Fara ornamentele non-textile, de genul nasturi sau fermoare

-       Preferabil albe sau textile necolorate (crude)

Avantaje si inovatie: Avantajele pentru vanzatorii de deseuri textile industriale:

1.O preluare pe termen lung a deseurilor de bumbac din fabrici

2. Managementul deseurilor de bumbac este fara costuri

3.Cresterea imaginii companiei prin implicarea intro afacere cu reciclarea de inalta calitate a resturilor textile

4.Ar putea fi unul din primii furnizori catre o afacere comerciala de reciclare chimica a bumbacului din lume

5.Minimizarea amprentei industriei textile asupra mediului prin reciclarea deșeurilor

IMM-ul suedez cauta un producator de textile ce are o cantitate mare de resturi industriale din material textil 100% bumbac si este interesat sa le dea o noua destinatie, prin expedierea pe loturi lunare. Pe baza unui contract de productie.

8. BRSE20151120001 Companie suedeza cauta un producator/subcontractor care sa produca imbracaminte organica pentru copii. Domeniul textile

Tara Suedia, Tip: Cerere

Descriere: O companie suedeza din insula Gotland a inceput sa creeze si sa produca in 2013, haine pentru copii de inalta calitate, organice. Azi compania are propriul magazin si vinde si pe pagina sa de web. Compania are ambitii mari pe termen lung sa ofere o colextie extinsa de imbracaminte organica pentru copii. Imbracamintea trebuie sa fie comfortabila, durabila, colorata, excentrica, vesela si unisex.

Firma suedeza cauta un producator si/sau subcontractor, pe baza unui contract, pentru imbracaminte organica destinata copiilor intre 0-9 ani, care consta in mai multe tipuri de imbracaminte, inclusiv pantaloni, colanti, tricouri, jersee, rochite, palarii si bodies. Prima colectia va consta in 7 la 10 diferite tipuri de imbracaminte. Numarul diferitelor tipuri de imbracaminte va creste in timpsi va fi eventual peste 20 diferite tipuri. Comenzile initiale vor fi in jur de 50-200 bucati din fiecare tip de imbracaminte.

Compania suedeza este interesata sa gaseasca un producator si/sau subcontractor care ofera imbracaminte organica de buna calitate pentru copii. Preferabil sa aiba certificat pentru produsele organice pentru tesaturi- de ex EKO-TEX sau GOTS.

Partenerul trebuie sa ofere solutia completa, inclusiv materia prima de tesatura sau tricot, imprimarea materialelor, croire, confectionare si sa produca in conformitate cu specificatiile date de genul modele si tipare. Compania trebuie sa poata realiza loturi mici, de cam 50 bucati pana la 200bucati din fiecare tip de produs, pentru comanda initiala. Esential este ca partenerul sa aiba conditii bune de lucru pentru muncitori si sa aiba un mediu adecvat, prietenos de lucru.

9. BRSE20151007001 Companie de bijuterii suedeza care creaza produse din piele, cauta un producator. Domeniul Creativ

Tara Suedia, Tip: Cerere

Descriere: Produse din inox placate cu aur sau argint, zirconiu, pietre pretioase geme, zinc,argint 925, pietre swarowski, perle in combinatie cu fasii de piele. Colectia contine diferite modele si accesorii pentru par. Bijuteriile sunt vandute in Suedia chiar de firma dar si prin distribuitori – boutique.

Compania suedeza cauta un producator de astfel de produse, pentru o cooperare pe termen lung cu posibilitatea de a dezvolta productia in timp. Partenerul ar trebui sa poata sa coase si sa asambleze produsele din piele. Primele comenzi ar putea fi in cantitate de cca 500 bucati per luna.

10. BRUK20150925001 Distribuitor din Marea Britanie cauta producatori de ornamente din lemn pentru gradina (garduri decorative, foisoare, mobilieretc). Domeniul Servicii si retail

Tara Marea Britanie, Tip: Cerere           

Descriere: Firma a fost infiintata in urma cu 40 de ani si este un important producator si distribuitor de produse de gradina din lemn inclusiv garduri și amenajare a teritoriului, zone de plantare și creștere, grajduri, casute de vara, chioscuri, si casute din busteni si structuri decorative de gradina. Se livreaza zilnic catre peste 3.000 de retaileri in varf de sezon in jur de 100.000 bucati per an. In total se comercializeaza in mod curent 650 camioane de produse per an.

Compania cauta sa-si extinda numarul de furnizori de produse de gradina din lemn, in Europa. Se are in considerare contracte de producere a acestor produse sau contract de distributie a lor.

Specificatia tehnica: Se cauta un bun producator de produse din lemn pentru gradina care este interesat sa furnizeze in Marea Britanie produsele lor conform cerintelor: produsele sa fie tratate sub presiune, tratament fara crom si marcat cu o referinta specifica pentru a putea monitoriza calitatea.

Tip de parteneriat dorit: contract de servicii de distributie

Tara: Suedia

Tip: Cerere

Descriere: O companie suedeza, afacere de familie, producatoare de mobilier tipic suedez, care are realizeaza canapele si fotolii pe baza de comanda de la clienti. Firma are multi vanzatori en retail in intreaga tara dar si in Suedia cat si in Norvegia si Finlanda.

Pana acum compania a preferat sa execute intregul flux tehnologic in propria fabrica, de la selectarea lemnului pana la finisajul produselor, tapiseria. In prezent sunt interesati in a gasi un producator-partener din Tarile baltice, Romania, Slovacia. Partenerul ar trebui sa poata produce canapele si fotolii conform modelelor si calitatii standard, sub marca proprie a companiei suedeze. Cantitatile vor fi mai mici la inceput dar se asteapta la o crestere in urmatorii cinci ani.

Se propune un contract de productie. Evident, producatorul trebuie sa ofere productia completa, inclusiv tapiseria care sa fie si din material textil si eventual din piele.

Cauta un furnizor experimentat, un partener corect care respecta profesionalismul si calitatea marfii executate.

Enterprise Europe Network (EEN) a fost lansata in anul 2008 de catre Comisia Europeana. Aceasta este cea mai mare Retea de Centre pentru sprijinirea afacerilor (peste 600 centre, in peste 50 de tari), pregatite sa ofere informatii si consultanta GRATUITA in scopul cresterii competitivitatii si gradului de inovare al firmelor pe piata externa. Camera de Comert si Industrie Brasov, in calitate de partener, face parte din consortiul proiectului BISNet Transylvania, Macroregiunea 1 (Regiunea Nord-Vest si Centru).  Prin reteaua EEN puteti intra in contact cu firme externe, interesate sa colaboreze cu mediul de afaceri romanesc.

Va rugam sa ne contactati daca:

-  una sau mai multe dintre propunerile de afaceri din atasament prezinta interes pentru dvs. (mentionati codul)

-  doriti sa lansati propria OFERTA/CERERE de afaceri in reteaua EEN

Sorina Blejan, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Tel: 0268 547073