News CCI Brasov

Forum economic România-Italia

(0 voturi)
Forum economic România-Italia

Participați GRATUIT la forumul economic ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”. 

În perioada februarie – septembrie 2016 se vor organiza un nou ciclu de forumuri economice, sub egida ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, cu scopul intensificării dialogul bilateral între mediul de afaceri românesc din Italia, cu origini brașovene, autorități locale și autorități centrale ale statului român.

În perioada 26-27 februarie 2016 evenimentul se va organiza la Brașov  unde vor fi prezentate programe destinate sprijinirii investitorilor, facilitățile fiscale prezente în teritoriu precum și politicile destinate atragerii investitorilor români din Italia și a investitorilor străini.

Evenimentul este organizat de CCIRO Italia în colaborare cu Guvernul României prin DIMMMAT, Camera de Comerţ Naţională a României, Consiliul Județean Brașov, Camera de Comerţ şi Industrie Brașov, Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, Primăria Municipiului Brașov și se va desfășura în sala 120 a Consiliului Județean Brașov, vineri 26 februarie 2016 începând cu ora 09:30 iar sâmbătă, 27 februarie 2016 vor avea loc întâlniri B2B între participanți şi vizite la sediile mediului de afaceri din Brașov.

Participarea la acest eveniment este GRATUITĂ și contribuie la întărirea relațiilor și parteneriatelor cu investitorii români din Italia și cu operatorii comerciali italieni. Forumul va fi organizat pe sistemul întâlnirilor B2B între participanți, cu scopul de a înlesni și dezvolta noi parteneriate, afaceri și investiții în județul Brașov . Firmele italiene activează în următoarele sectoare: transport, construcții, agricultură, turism, IT, promovarea produselor alimentare  românești în Italia, formare profesională în turism.

„Redarea încrederii în economia românească a investitorilor români din străinătate” este un obiectiv de importanță națională pentru România și este implementat în randul comunității românilor din Italia prin activitatea CCIRO Italia. Producătorii români interesați de piața italiană vor beneficia în egală măsură de sprijin CCIRO Italia pentru exportul produselor și înființarea de filiale/reprezentanțe în Italia.

Lista companiilor italiene prezente la Brașov:
1. Capgemini SPA
Sito web www.it.capgemini.com/ 

2. Fin Web S.r.l.
Sito web http://www.finweb.biz/#

3. Comit Europa srl
Sito web www.comiteuropa.it 

4. Servicii Integrate Agricole Srl
5. Italservizi srl
Sito web www.italservizi.it 

6. GEO 3D s.r.l.
Sito web www.geo-3d.it 

7. CASALE REALMONTE
Sito web www.casalerealmonte.it 

8. B TRE Edilizia
Sito web http://www.btre-edilizia.it/

9. Embratec Company
Prezentare https://drive.google.com/file/d/0B49XNUySFVrkbkRjcFdxcjBzcDg/view?usp=sharing

10. SC AUTO VIP SRL
Web www.autovip.ro 

11. LUCAN STYLE s.r.l. unipersonale
Sito web www.lvcasedilegno.com/ 

12. Elephant Moving srl
Sito web www.elephantmoving.eu/ 

13. Roexport Ltd.
Sito web www.roexport.co.uk/ 

14. Barrier
Sito web www.barrier.ro 

15. SC CERTIND SA
Sito web www.certind.ro 

16. Italnastri SpA
Sito web www.italnastri.it 

17. Studio Legale Cesarei
Sito web www.cesarei.it 

18. P.I. 2000 srl
19. BIERRE COSTRUZIONI

20. RFM Costruzioni Generali
21. Centro servizi di Laura Vasii
22. Confcommercio di Ceglie Messapica

Scoala internationala de gastronomie sito web www.medcookingschool.it 

Pentru anul 2016, programul CCIRO Italia de a reda încrederea investitorilor români din diaspora în economia românească, se pliază pe organizarea de forumuri economice în cateva regiuni din România. La aceste evenimente, sunt invitați să participe oameni de afaceri români din diaspora, originari din zonele unde vor fi organizate forumurile economice. Prin aceste forumuri economice, românii din diaspora pot lua contact direct cu oportunitățile investiționale la nivel local, facilități și programe guvernamentale pentru atragerea investițiilor străine. Forumurile economice “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească” reprezintă (din sondajele făcute de CCIRO Italia) o oportunitate pentru îndeplinirea deșideratului multora dintre românii din diaspora: “întoarcerea acasă” a acestora.

Programul forumurilor economice România – Italia 2016:
 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 26-27 februarie 2016 – Brasov. Forum organizat în colaborare Guvernul României, Camera de Comerț și Industrie Brasov, Primăria Municipiului Brasov, Camera de Comerț Națională a României, Consiliul Județean Brasov.
 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 6-7 martie 2016 – Roma (a VIII-a ediție a Targului România – Italia) eveniment care va gazdui “Sărbătoarea Mărtisorului”, “Bursa locurilor de muncă”. Atașat 9: proiect https://drive.google.com/file/d/0B49XNUySFVrkUUJURkphUVYzTzA/view?usp=sharing
 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 24-26 martie 2016 – Satu Mare. Forum organizat în colaborare cu Guvernul României, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Camera de Comerț Națională a României, Consiliul Județean Satu Mare.

 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 21-23 aprilie 2016 – Constanta. Forum organizat în colaborare cu Guvernul României, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și

Agricultură Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Camera de Comerț Națională a României, Consiliul Județean Constanța.
 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 26-28 mai 2016 – Suceava. Forum organizat în colaborare cu Guvernul României, Camera de Comerț și Industrie Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Camera de Comerț Națională a României, Consiliul Județean Suceava.
 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 23-25 iunie 2016 – Timisoara. Forum organizat în colaborare cu Guvernul României, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timis, Primăria Municipiului Timisoara, Camera de Comerț Națională a României, Consiliul Județean Timis.
 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 28-30 iulie 2016 – Bucuresti. Forum organizat în colaborare cu Guvernul României, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului Bucuresti, Primăria Municipiului Bucuresti, Camera de Comerț Națională a României.
 “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, 24-27 august 2016 – Focșani. Forum organizat în colaborare cu Guvernul României, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Camera de Comerț Națională a României, Consiliul Județean Vrancea.

Începând cu luna septembrie 2016, CCIRO Italia va continua ciclul forumurilor economice în Italia, forumuri organizate până la sfarșitul anului 2016 în orasele Verona, Trieste, Bari.

În zilele 28 – 30 noiembrie 2016, CCIRO Italia va organiza la Roma a IX-a ediție a “Târgului România – Italia”, eveniment care va găzdui “Ziua Națională a României”, “Bursa locurilor de muncă”. https://drive.google.com/file/d/0B49XNUySFVrkYWVzSW9IXzk0OXM/view?usp=sharing

Informații suplimentare la CCIRO Italia
Via Cola di Rienzo 212, 00192 Roma - Italia
TEL /FAX +39 06 263 162
TEL. +39 06 31 057 771 /FAX: +39 06 60513641
EMAIL Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.