News CCI Brasov

SUA şi UE şi-au reluat convorbirile pentru TTIP

(0 voturi)
SUA şi UE şi-au reluat convorbirile pentru TTIP

SUA și Uniunea Europeană și-au reluat luni convorbirile pentru a încerca să ajungă la un acord comercial și de investiții SUA-UE, așa numitul TTIP sau Tafta, înainte de sfârșitul anului, în pofida unei opoziții crescânde și a șocului provocat de votul britanic pentru ieșirea din UE, informează AFP.

 

Negociatorii s-au reunit la Bruxelles pentru a 14-a rundă de discuții asupra proiectului TTIP, care ar crea cea mai mare zonă de liber schimb din lume, discuțiile urmând să dureze până vineri.

Reprezentanții celor două părți și-au exprimat public voința de a termina negocierile înainte de finalul administrației Obama.

Comisarul european al comerțului, Cecilia Malmstrom, a repetat în cursul săptămânii trecute că echipele sale lucrează în continuare la încheierea unui acord până la sfârșitul anului 2016.

În cursul unei vizite la Washington, Cecilia Malmstrom a mai anunțat că negocierile vor supraviețui votului pentru Brexit, chiar dacă Regatul Unit este principalul susținător al acestui acord de liber schimb.

"Logica Tafta este la fel de puternică astăzi ca și înaintea referendumului britanic " a asigurat Cecilia Malmstrom.

Convorbirile continuă în pofida opoziției Germaniei și Franței, precum și a mobilizării cetățenilor împotriva Tafta.

Sursa informatiei: AGERPRES