News CCI Brasov

Întâlnire de lucru CCI Brașov-CCI a Republicii Moldova

(0 voturi)
Întâlnire de lucru CCI Brașov-CCI a Republicii Moldova

Companiile brașovene vor avea oportunitatea de a participa la misiunea economică în Republica Moldiova din luna noiembrie 2016! 

În data de 19 august 2016 a avut loc întâlnirea de lucru dintre  Directorul General al Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Domnul Cosmin Roșia-Micu  și  Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Domnul Sergiu Harea.

Discuțiile purtate cu această ocazie au fost axate în principal pe consolidarea parteneriatelor intercamerale și identificarea de noi oportunități de colaborare a agenților economici din ambele țări.

Cu această ocazie au fost discutate aspecte concrete de colaborare dintre CCI a Moldovei și CCI Brașov în vederea susținerii reprezentanților mediului de afaceri și intensificării relațiilor de cooperare comercial-economică. Cei doi oficiali  au examinat posibilitățile de realizare a unor activități comune, precum aplicarea la proiectele europene. În cadrul întâlnirii s-a convenit asupra organizării în luna noiembrie 2016 a unei misiuni economice în republica Moldova.

În acest context, Sergiu Harea a menționat "Este o onoare pentru mine să mă aflu la Brașov, sunt încântat de ospitalitatea poporului român și în special de amabilitatea Camerei de Comerț și Industrie Brașov, de aceea vă invit să vizitați CCI din RM și să colaborați cu agenții economici din Republica Moldova" .

Directorul CCI Brașov  a apreciat vizita președintelui CCI RM și i-a prezentat potențialul regiunii Brașov. De asemenea, acesta a declarat "Agenții economici din județul Brașov au deosebita plăcere să consolideze relațiile de colaborare cu businessmenii din Republica Moldova, deoarece RM este unul din principalii importatori de mărfuri din România".

Întâlnirea de lucru s-a finalizat cu o vizită a președintelui CCI a Moldovei la întreprinderile din domeniul tehnic și agroalimentar, care exportă mărfuri în Republica Moldova.